Asiakaspalvelu

Vikapäivystys

Sähkö
020 366 020

Kaukolämpö
0400 694 895

Kaapelinäyttö

Uutiset

Kaapelinnäytöt Geomatikk Oy:lle alkaen 31.5.2024

31.05.2024 / 12:38

Tornion Energia Oy:n omistamien kaapeleiden ja kaukolämpöputkien sekä Tornion Kaupungin katuvalojen näytöt siirtyvät Geomatikk Oy:lle kuluvan kaivuukauden ajaksi.

Kaapelitiedustelut tulee ensisijaisesti tehdä osoitteesta verkkoselvitys.fi. Mikäli ei ole mahdollisuutta käyttää asiakasportaalia, voi kaapelinnäytön tilata myös numerosta 075 7580 700 (arkipäivisin klo 7.30–15.30). Kaapelinnäyttöpyynnöt tehtävä vähintään viikkoa ennen suunniteltua kaivuutyötä.

Maksuton kaapelinnäyttöpalvelu koskee vain Tornion Energia Oy:n omistamia kaapeleita ja kaukolämpöä sekä Tornion Kaupungin omistamaa katuvaloverkkoa. Kiinteistöjen sisäisten kaapeleiden näytöt erikseen tilattavia ja laskutettavia.


Sähköverkon kehittämissuunnitelma

30.04.2024 / 14:20

Energia-ala on murroksessa. Aiemmin sähkön kulutus ja tuotanto on ollut tasaista ja ennustettavaa. Ilmastotavoitteet pakottavat fossiilisten polttoaineiden käytön vähentämistä ja lopulta päättämistä kokonaan. Siirrytään käyttämään uusiutuvia energiamuotoja. Nämä muutokset tuovat vaihtelevuutta sähköverkon käyttöön ja vaikuttavat sähköverkon kehittämiseen.

Energiavirasto on määrännyt sähkömarkkinalain 588/2013 52 §:n 5 momentin nojalla verkkoyhtiöitä tekemään kehittämissuunnitelman koko jakeluverkkoalueellensa. Tätä on myöhemmin täydennetty määräyksellä 3167/000002/2023. Tornion Energia on laatinut jakeluverkon kehittämissuunnitelman turvatakseen asiakkailleen laadukkaan sähköverkon tulevaisuudessakin. Kehittämissuunnitelmassa esitetään verkon nykytila sekä lähitulevaisuuden suunnitelmat. Verkonhaltijan on ylläpidettävä, käytettävä ja kehitettävä verkkoaan sekä yhteyksiä toisiin verkkoihin. Suunnitelma tuo asiakkaille tiedon verkostostrategiasta.

Kehittämissuunnitelma on nähtävillä ja lausuttavana 30.4.-31.5.2024. Kommentin voi jättää sähköpostilla osoitteeseen tekninenasiakaspalvelu@tornionenergia.fi otsikoksi kehittämissuunnitelma 2024.

Kehittämissuunnitelma luettavissa tästä linkistä


Tieto sähköverkon jakeluhäiriöistä kätevästi tekstiviestillä

16.04.2024 / 12:12

Tornion Energia Oy ottaa käyttöön tekstiviestillä tapahtuvat keskeytystiedotukset. Tiedote lähtee automaattisesti asiakkaille, joiden käyttöpaikalla sähköntoimitus keskeytyy häiriön tai verkostotöistä aiheutuvan suunnitellun keskeytyksen vuoksi. Myös sähkön palautuessa käyttöpaikalle lähtee tiedote automaattisesti.

Palvelu käynnistyy automaattisesti kaikille asiakkaillemme, joiden puhelinnumerot ovat asiakasrekisterissämme. Jos et saa häiriötiedotetta, voi olla, että puhelinnumerosi ei ole tiedossamme. Ilmoita numero asiakaspalveluumme sähköpostilla tekninenasiakaspalvelu@tornionenergia.fi. Samoin voit ilmoittaa, mikäli haluat viestit eri puhelinnumeroon.
Toistaiseksi tiedote voidaan lähettää vain yhteen puhelinnumeroon, mutta kehitämme palvelua ja tulevaisuudessa on mahdollista ilmoittaa useampia numeroita, joihin tiedote lähetetään.

Palvelua voidaan hallita tekstiviesteillä alla olevien komentojen mukaisesti.

Viestit lähetetään numeroon 18157
Viestin lähettäminen on maksutonta.

Viesti: Selitys:


TKE AVAA  Keskeytysviestipalvelu otetaan käyttöön
TKE SULJE  Palvelu poistetaan käytöstä
TKE 24  Palvelu käytössä kaikkina vuorokauden aikoina
TKE 822  Palvelu käytössä kello 8.00 – 22.00 välisenä aikana (oletus)


Uudet kesätyöntekijät on nyt valittu!

16.04.2024 / 08:50

Kesätyöntekijät on nyt valittu. Saimme mukavan joukon hakemuksia. Valitsimme sähköverkolle kaksi ja kaukolämmölle yhden kesätyöntekijän. Kiitos hakemuksista ja mielenkiinnosta tehtäviä kohtaan. Toivotamme valinnan ulkopuolelle jääneille hakijoille onnea ja menestystä muihin kesätyöhakuihin sekä hyvää kesää!


Tarkastamme virtamuuntajamittareita

28.03.2024 / 12:07

Despro Engineering Oy suorittaa virtamuuntajamittareiden tarkastuksia Tornion Energian toimesta alkaen viikolla 13. Tarkastuksia tehdään vuoden 2026 loppuun saakka. Despro Engineering Oy:n tarkastaja on yhteydessä asiakkaaseen, mikäli mittarin luokse pääseminen sitä vaatii. Virtamuuntajamittareita käytetään esimerkiksi isojen kiinteistöjen sähkön mittauksissa. Tarkastukset eivät koske omakotitalokohteita ja tavallisia suoria sähkömittareita.