Asiakaspalvelu

Vikapäivystys

Sähkö
020 366 020

Kaukolämpö
0400 694 895

Kaapelinäyttö

Selvitä kaapeleiden ja kaukolämpöputkien sijainnit karttapalvelusta

Ennen ensimmäistä lapion iskua tai kaivinkoneen tilaamista – selvitä maakaapeleiden ja kaukolämpöputkien sijainnit! Tornion Energian kaapelinnäytöt hoitaa Geomatikk Oy. Kaapelinnäytöt tilattava osoitteesta verkkoselvitys.fi. Mikäli ei ole mahdollisuutta käyttää asiakasportaalia, voi kaapelinnäytön tilata myös numerosta 075 7580 700 (arkipäivisin klo 7:30 – 15:30). Kaapelinnäyttöpyynnöt tehtävä vähintään viikkoa ennen suunniteltua kaivuutyötä.

Telejohtojen sijainnit kysyttävä lisäksi osoitteesta johtotietopankki.fi

Kulut maksaa vahingon aiheuttaja

Kun kaivat, älä luota onneesi tai muistiisi. Sähkökaapelin vaurioittaminen ei ole mikään pikku juttu ja pahimmassa tapauksessa vahinko voi aiheuttaa sähkökatkon tuhansille talouksille.

Useimmiten vahingot sattuvat koneellisissa kaivutöissä. Mutta tarkkana saat olla myös käsipelillä kaivaessasi. Esimerkiksi aitatolppia varten rautakangella maahan reikiä tehdessä saattaa kanki osua kaapeliin.

Kulut kaapelin vaurioittamisesta saattavat nousta jopa kymmeniin tuhansiin euroihin. Kustannukset maksaa aina vahingon aiheuttaja. Siksi: selvitä aina kaapeleiden sijainnit!

Kaapelivaurio aiheuttaa aina vaaratilanteen

Jos vahinko kaikista varotoimenpiteistä huolimatta sattuu, vaurioitunutta kaapelia ei saa mennä itse tutkimaan. Ensimmäinen toimenpide on ilmoituksen tekeminen Tornion Energian päivystysnumeroon 020 366 020.