Asiakaspalvelu

Vikapäivystys

Sähkö
020 366 020

Kaukolämpö
0400 694 895

Kaapelinäyttö

Sähkömittarinvaihto 2023-2026

Mittarinvaihto Tornion Energia Oy:n jakeluverkon alueella 2023–2026

Vaihdamme kaikille Tornion Energia Oy:n jakeluverkkoalueen mittauspaikoille uudet älykkäät etäluettavat sähkömittarit entisen mittareiden tilalle. Uusien etäluettavien mittareiden toimittajana toimii Aidon Oy. Mittareiden vaihto on asiakkaille maksuton. Uusien mittareiden asennustyöt ovat alkaneet keväällä 2023 ja niitä jatketaan vuoden 2026 loppuun saakka. Etenemme mittarinvaihtoprosessissa alueittain. Mahdolliset vikatapaukset mittareissa vaihdetaan sitä mukaa kun ne ilmenevät.  

Nykyiset mittarit vaihdetaan, koska ne ovat tulleet käyttöikänsä päähän. Uudet sähkömittarit antavat reaaliaikaista tietoa sähkönkulutuksesta ja mahdollistavat sähköverkon palveluiden kehittämisen.

Lyhyempään taseselvitysjaksoon eli vartti taseeseen siirtyminen pohjautuu eurooppalaiseen lainsäädäntöön, jonka vuoksi uudet etäluettavat mittarit ovat välttämättömät. Lyhyempi mittausjakso mahdollistaa nopeamman reagoinnin sähköjärjestelmän muutoksiin, jolloin toimitusvarmuus paranee.

Asiakkaalle uudet mittarit mahdollistavat nopeutta tiedonkulkuun sekä tarkempaa tietoa omasta sähkönkäytöstä.

Aidon mittareiden uusi ominaisuus on HAN-portti, joka mahdollistaa asiakkaalle reaaliaikaisen sähkönkulutuksen seurannan omaan käyttöön. HAN-porttia voi hyödyntää erilaisissa älykkäissä sähköjärjestelmissä esimerkiksi kotiautomaation ohjaamisessa tai sähköautojen latauslaitteissa.

Mistä saan tietoa mittarinvaihdosta?

Mittarinvaihdosta aiheutuu lyhyt noin 15 minuutin sähkökatko.

Tornion Energia Oy lähettää ennakkoilmoituksen tekstiviestillä noin kahta viikkoa ennen, kun mittarinvaihto on alueellasi ajankohtainen.

Kerrostalokohteissa sähkömittarit sijaitsevat taloyhtiön tiloissa, joten ilmoitamme mittarinvaihdosta ja lyhyestä sähkökatkosta ilmoitustaululla.

Mikäli ajankohta ei sovi, ole yhteydessä numeroon 040 661 3595 vaihtoajan muuttamisesta arkisin klo. 8–15 välillä. Tekninen asiakaspalvelu ottaa vastaan mittarinvaihtoon liittyvät tekniset kysymykset tekninenasiakaspalvelu@tornionenergia.fi

Aidon sähkömittareiden lukuohjeet

Uusien etäluettavien mittareiden toimittajana toimii Aidon Oy. Verkkoyhtiö lukee ja ohjaa mittarin toimintoja etäyhteydellä. Uusien mittareiden mallikohtaiset käyttöohjeet löydät täältä Aidon 7550, Aidon 7534 ja Aidon 6511.

Omaa kulutusta voi seurata Fingridin Datahub- asiakasportaalissa.